CJG – Aan de slag met drukke kinderen!

Opvoeden van drukke kinderen, een hele uitdaging!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert dit najaar de cursus ‘Aan de slag met drukke kinderen’ voor ouders met drukke kinderen tussen 4 en 12 jaar. De cursus start op dinsdag 24 oktober 2017 in Leiden en is bedoeld voor ouders in de hele regio.


Soms is druk gedrag gewoon een vraag om aandacht, een vorm van onmacht of een signaal dat een kind even niet lekker in zijn vel zit. De opvoeding van een druk kind is een hele uitdaging. Als ouder kun je je dan soms machteloos voelen. Je probeert van alles, maar niets lijkt te helpen.

Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de cursus ‘Aan de slag met drukke kinderen’ om jou als ouder van één of meer drukke kinderen een steuntje in de rug te geven. Onder leiding van twee deskundige docenten van het CJG leer je om het drukke, hyperactieve gedrag van je kind(eren) weer hanteerbaar te maken, zodat het weer plezierig is om met elkaar om te gaan. Tijdens de cursus komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals de oorzaken van druk gedrag, bevorderen van gewenst gedrag en grenzen stellen. Er is volop de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders en vaardigheden in de praktijk te brengen.

Alle ouders met een druk kind in de regio Hollands Midden zijn van harte welkom!
Datum en locatie

Data:      dinsdag 24 oktober, 31 oktober, 7 november en 14 november 2017

Tijd:        19.30-21.30 uur

Locatie:    CJG Leiden Noord

Kosten:   € 20,- per persoon (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). 

Aanmelden kan via http://www.cjgcursus.nl of via deze link

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

Nieuws

Twitter